Home
Historie
Bedrijf
Activiteiten
Materieel
Contact
Bedrijf

Acquisitie en opdrachtgevers

De firma Boshuis heeft de laatste jaren niet actief nieuwe klanten geworven. De meeste werken worden verkregen van vaste relaties. In de periode 1966 t/m 2016 was de gemeente Utrecht de grootste klant. Onder de overige klanten vinden we “altijd al” de gemeente Driebergen-Rijsenburg; ondertussen opgegaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Verder werkt Boshuis veel voor Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).

 

Het “merk CTB”

Vanuit het sterke logo is “CTB” al sinds de vroege jaren ‘70 van de vorige eeuw synoniem met Boshuis. Het logo is in 1970 door Wim Boshuis “gelanceerd”. Wim werkte bij het ontwerp van het logo nauw samen met een geniale grafische ontwerper. Het logo is in het merkenregister gedeponeerd. De letters CTB zijn de initialen van C.T. Boshuis Sr. de oprichter van het bedrijf. Ondertussen staat het merk voor “Civiele Techniek Boshuis” en kan het nog jaren mee. Wel is in de jaren ‘70 in Ede het bedrijf “Computertoepassingen Bouwwezen” opgericht, dat zich vanaf haar oprichting CTB noemt. Omdat CTB voor Boshuis alleen maar een bijnaam is, is dit nooit een probleem geweest. Bovendien zijn de activiteiten van de beide bedrijven zo verschillend dat dit nooit tot verwarring heeft geleid. Boshuis heeft in de jaren ‘80 zelfs eens een 80286-computer bij zijn “naamgenoot” gekocht.

Levende taal

De afkorting GWW staat voor “grond-, weg- en waterbouw”. In het logo was dit echter minder mooi dan “grond- water- wegenbouw” en dus koos Wim voor de laatste, niet correcte afkorting. Ondertussen zijn zowel de officiële als Wims onofficiële afkorting volledig ingeburgerd.

Menselijk kapitaal

C.T. Boshuis B.V. heeft bijzonder multifunctioneel inzetbare medewerkers, die het ene moment een brug bouwen, dan op een rioolreinigingsauto rijden en vervolgens op een hydraulische graafmachine draaien of een persleiding vernieuwen. De VCA-regels worden goed en serieus nageleefd en alle medewerkers hebben eind 2009 of begin 2010 hun VCA-herhalingscursus gevolgd en met goed gevolg examen afgelegd. Ondertussen zijn we 10 jaar verder en staat voor alle medewerkers herhaling VCA op de agenda. Een aantal medewerkers volgt periodiek cursussen op het gebied van werken in besloten ruimten en het meten van rioolgassen.